* Article in Bahasa Malaysia

Port Dickson, Seremban Negeri Sembilan adalah tempat percutian yang terdekat dengan lembah kelang@Kuala Lumpur.  Jika anda ke Port Dickson anda harus mencuba makanan di kedai makan Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy. Kenapa dipanggil COYBOY? apa makanan yg istimewa?

nasi kukus ayam panggang  coyboy place pd

Apa yang menariknya restaurant tepi jalan ni menggunakan 100% konsep ala2 ‘Coyboy’ segala dekorasi termasuk signboard …banner dan hiasan dalaman cuba menerapkan suasana persekitaran ‘coyboy area’ . Restaurant ni terletak dipinggir jalan iaitu di selekoh menuju ke Teluk Kemang, di Lot 1360, Jalan Pantai, Batu 6, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan.

Apa yang istimewanya adalah Nasi Kukus dan ayam panggang yang mana ‘SOS CICAH’ special yang sedap dan meyegarkan. Harga amat berpatutan dan mudah kerana disediakan 1 set berharga hanya RM5.00 sahaja.  Kalau tak nak nasi boleh beli seekor ayam panggang @RM16.00.  Jika anda datang berkumpulan anda boleh pesan minuman dalam ‘Jug’ yang mudah… ada air tembikai , orange, grappe dsbnya. Disini juga ada menjual kepak ayam, sosej panggang, ikan cencaru , tongkeng ayam, pedal yang dipanggang. Suasana makan agak selesa dan ada kemudahan surau kalau nak solat.

coyboy pd  kepak ayam

cencaru panggang  lunch nasi kukus pd

So jika ada ingin mencuba makanan lain dari nasi campur di port dickson boleh lah singgah di Nasi Kukus Ayam Panggang Coyboy PD … ada nilai sendiri and selamat mencuba. Boleh call Addy di 019-308 8302 untuk sebarang pertanyaan.

Advertisements