* Article in Bahasa Malaysia

school holidays

Cuti Sekolah pertengahan semester bermula 28 May – 10 June 2012, fuhhh lega rasanya dapat rehat sebentar dari rutin harian menguruskan persekolahan anak-anak. Kali ni Abang long tak dapat la cuti lama sebab ada kelas tambahan untuk UPSR dia … so dalam 2 minggu cuti 1 minggu kena juga hantar and pick-up dia kat sekolah. Apapun memang this year we all memang kurang bercuti untuk bagi ruang Along FOKUS untuk Upsr dia.

So my lovely wife apply 3 days cuti untuk spend dengan anak-anak kat rumah …then I pula sambung another 3 days so we can rest with them. Maybe 2nd week boleh ke mana – mana untuk short holidays itu pun kalau ada budget and tempat masih banyak kosong.

Cuti sekolah je …apa yang akan dapat dirasai adalah lalulintas yang kurang sesak ..rata jalan agak lancar walau di waktu puncak. Pelik tapi itulah realitinya …dan macam biasa cuti sekolah musim orang kenduri kahwin dan musim ‘khatan@bersunat … so ada la jemputan yang dapat.

Walauapa pun xtvt tahun ni … rasa lega dapat berehat dengan anak-anak kerana sebelumnya penuh dengan rutin harian.