* Article in Bahasa Malaysia

Anda sanggup  beratur selama kira-kira tiga jam hanya untuk menikmati burger di sebuah gerai di tepi jalan? Dan adakah anda juga pernah membeli sebiji burger pada harga yang mencecah sehingga RM150? Pada mulanya [Bb] tak la tertarik sangat dengan fakta tersebut, namun semakin ramai pengemar burger berbicara tentang kehebatan, kelazatan dan keunikan burger bakar kaw kaw Wangsa Maju Section 2 tersebut. So apa lagi mari kita terjah la fenomena kaw kaw ini …

Burger bakar burger bakar

Sistem pesanan (order) digerai ini bermula pada pukul 7.45 petang. Nombor giliran akan diberi semasa pesanan anda diambil, Dihadapan gerai ada tertera atau tertulisnya pemberitahuan mengenai cara pesanan dibuat. Walaupun ianya hanyalah sebuah gerai namun susun atur gerai yang bersih dan kemas memberikan suasana yang menarik.

Burger bakar Burger bakar

Apakah keistimewaan Burger Bakar Kaw Kaw sehingga mendapat sambutan luar biasa dan pelanggan sanggup beratur sehingga 2 jam?  Selain menggunakan daging segar yang padat dan besar, konsep burger bakar merupakan sesuatu yang baru di kalangan masyarakat tempatan. Perbandingan antara Burger Bakar Kaw Kaw dengan restoran-restoran daging amat berbeza kerana disini menawarkan burger bakar pada harga lebih murah tetapi dengan saiz hidangan (portion) burger  adalah dua kali ganda. Ini membuatkan apa yang pelanggan beli adalah berbaloi.

Burger Bakar Kaw Kaw diperbuat daripada daging segar home-made yang penuh dengan perisa, pelbagai rasa yang istimewa dan tersendiri . Harga menu di Burger Bakar Kaw Kaw adalah serendah RM7.50 dan setinggi RM18.50, namun ia bergantung kepada citarasa dan permintaan pelanggan sekiranya mahu tambahan patty daging burger dan set hidangan istimewa. Burger Bakar Kaw Kaw beroperasi dari pukul 7.45 petang sehingga 2 pagi setiap hari kecuali Isnin.

Burger Bakar  burger bakar

Oleh itu sesiapa yang berkunjung ke Wangsa Maju Section 2 jangan lupa singgah dan mencuba sendiri Burger Bakar kaw kaw … walaupun berbaris panjang dan menunggu lama kepuasan pasti tersedia. Pada [Bb] menilai kesedapan sesuatu makanan itu bukan pada harga atau rupa … jika ianya berbaloi [Bb] pasti akan datang lagi …dan lagi.

Jika anda tidak tahu lokasi Gerai Burger Bakar Kaw Kaw Wangsa Maju … pergi ke arah wangsa maju … dan ikut panduan peta dibawah ini. Selamat mencuba!

Burger Bakar wangsa maju

 

 

 

 

Advertisements