* Article In Bahasa Malaysia

Jom jalan-jalan cari makan kat area sri rampai … Pada pengemar char kuew tiaw mahupun mee udang sudah tentu banyak tempat anda boleh perolehi menu tersebut di sekitar lembah klang. Namun apa yang penting … kualiti dan kesedapannya tentulah anda utamakan. Kali ini [Bb] nak cerita tentang “Char Kuew Tiaw Abang Botak” yang agak ramai pengemarnya.

Char kuew tiaw

Lokasi warung ini adalah di Sri Rampai Business Park … walaupun hanyalah sekadar warung@restaurant tepi jalan namun banyak pilihan sebenarnya anda boleh dapat disekitarnya.  Jika anda pernah ke restaurant Wahab cendol sri rampai … ermmm disekitar kawasan itulah letaknya Warung abang botak.

Menu kegemaran sudah pasti lah Char Kuew Tiaw yang panas-panas dilimpahi dengan kerang dan udang segar. Apa yang menariknya kesegaran bahan utama yang digunakan dan anda nikmati pula dengan cili jeruknya …perghhh. Cuma apa yang kurangnya agak macam sedikit mereka beri Kuew tiawnya … macam tak cukup je.

abang botak sri rampai

Satu lagi kegemaran [Bb] adalah mee udang special … rasanya cukup menawan dengan udang-udang besar yang melimpahi pinggan sudah tentu sedap bila makan masa panas. Jika anda ingin makan makanan lain …sekitar warung ada nasi lemak berlauk … ini kegemaran anak [Bb] . nasik lemak bungkus rm1 pun ada disediakan… anda nak makan otak-otak pun ada … burger pun ada … so kira kalau makan bersama keluarga tu tak la risau sangat sebab banyak makanan lain selain char kuew tiaw sahaja.

Jika anda ada kelapangan dan berada disekitar Wangsa Maju … boleh lah mencuba kelazatan Char Kuew Tiaw Abang Botak Sri Rampai.